Verbindingsweg 21 G, 9781 DA Bedum

Stukwerk

Wat valt er nou precies onder stukwerkzaamheden

Als mensen een nieuwe woning kopen worden de wanden vaak behangklaar opgeleverd en alle plafonds zijn dan afgewerkt met spack.

De mensen kunnen ook kiezen om de wanden af te werken met een sierpleister of een mensen willen een super strakke wand we noemen zo strakke wand ook wel sausklaar er kan ook gekozen worden om de wanden af te werken met fijnschuurwerk of spackwerk ook dit geld het zelfde voor de plafonds .

Hier vind u wat voorbeelden van wat nou precies wat is.

Spackwerk

Als mensen de woning gespackt willen hebben doen mensen dit vaak omdat het snel klaar is en voordeliger is .

Vaak bij nieuwbouw woningen worden de wanden behang klaar opgeleverd dit doen ze vaak omdat een nieuwbouw woning dik 3 jaar nodig heeft om de werking er uit te krijgen daarom word het ook behangklaar opgeleverd en dan adviseer ik de mensen altijd om even een paar jaar te wachten met het stukadoren van de wanden omdat de woning nog werkt en dan ontstaan er in veel hoeken scheuren daarom adviseer ik de mensen ook vaak om het eerst te gaan sausen en naar een paar jaar de wanden te gaan stukadoren dit scheelt de klant ook in de portemonnee.

Er zijn mensen die willen toch een afwerking op de wanden dan adviseer ik de mensen als eerste spackwerk.

Waarom spackwerk omdat dit een goedkopere en nette oplossing is .

Sierpleister

Voordeel van sierpleister is je kan het  in allerlei verschilde structuren en diktes krijgen ook kan je de sierpleister in alle kleuren  krijgen dus dit houd in dat u de wand niet meer in de gewenste kleur/kleuren hoeft te sausen .

Ook een voordeel is dat sierpleister zo hard is dat het ook goed schoon is te maken is en moeilijk is te beschadigen .

 

 

 

 

 

Fijnschuurwerk

Fijnschuurwerk word meestal aangebracht op plafonds dit is net iets van het strakke af dit houd in dat in deze gips product een hele fijne zandkorrel zit deze zand korrel komt na voren  door  dit product af te werken met een gele schuurspons .

Door de afwerking met de gele spons krijg je ook een mooie gevlamde afwerking in  uw plafond  .

Zou je dit na die tijd het plafond gaan sausen bent u het effect met de vlammen kwijt  dit is ook de reden waarom ik mensen afraad om te gaan sausen .

 

 

Raapwerk/Behangklaar

Als de wanden bestaan uit oud/nieuw metselwerk is het mogelijk om dit te stukadoren hier word dan ook vaak een dikke mortel op aangebracht en word dit inmiddels van een rij vlakgemaakt en word dit dan ook vaak afgewerkt als behang/sierpleister klaar genoemd .

 

 

 

 

Decoratie Stucwerk.

Tegenwoordig willen mensen geen tegels meer in de badkamer of boven de keuken blad veel mensen kiezen tegenwoordig voor een betonlook .

Het woord zegt het al je krijgt hierdoor een betonlook uitstraling op uw ondergrond dit is dan ook bestemd voor in een badkamer of boven een keukenblad .

Dit geeft als eind resultaat een mooie strakke uitstraling en is water afstotend en is ook nog eens goed schoon te houden .

Betonlook kan je krijgen in een aantal kleuren.

 

Restoratie

In oude heren huizen komt het nog vaak voor dat er nog oude ornementen op het plafond  of aan de wand zitten vaak met verbouwingen zijn deze beschadigt deze kunnen weer netjes worden bij gerepareerd  dit noemen we dan ook restoratie werk .

 

 

Buitenstucwerk

Vaak ziet u aan de buitenkant van een woning dat er wel eens een plek in de buitengevel zit dat bij gerepareerd met een andere steen of dat er een kozijn is uitgehaald en dat gat moet weer dicht gemetseld worden en vaak komt het dan ook voor dat de exacte zelfde steen niet meer te krijgen is hierdoor blijft u dan ook altijd het verschil van de stenen zien en u blijft altijd zien dat daar een kozijn heeft gezeten .

Ook dit kunnen wij voor u oplossen door de buiten kant van uw woning te stukadoren dit moet dan wel met een cement gebonden product .

En qua afwerking kan er gekozen worden uit een gladde afwerking of van een afwerking met sierpleister .

 

Buiten gevelisolatie

Als u een woning heeft die niet goed aan de binnen kant is geïsoleerd  en u heeft geen zin om alles over de kop te halen om de wanden aan de binnen kant te isoleren dan kunnen wij dit voor u doen maar dan aan de buiten kant .

Er word aan de buiten kant van de woning tempex platen geplakt deze zijn te krijgen in verschillende diktes .

Deze platen worden dan ook vaak afgewerkt met een sierpleister  zodat de woning er aan de buiten kant weer mooi  uit zal zien

 

Kelder afdichting

Oudere woningen hebben vaak een kelder maar vaak komt het voor dat de kelders vochtig zijn of dat er grond water naar binnen komt .

Vaak is dit met een speciale mortel weer op te lossen zodat de kelder weer droog  en bruikbaar is .

Pleisterwerk

Wat is pleisterwerk in ,pleister werk komt vaak voor bij mensen die houden van een strakke inrichting in hun woning .