Stukwerk

Dit kunnen wij voor in stukwerk betekenen

Wat valt er nou precies onder stukwerkzaamheden?

Als mensen een nieuwe woning kopen worden de wanden vaak behangklaar opgeleverd en alle plafonds zijn dan afgewerkt met spack. De mensen kunnen ook kiezen om de wanden af te werken met een sierpleister of een mooie strakke wand. Zo een strakke wand noemen wij ook wel saus-klaar. Ook kan er gekozen worden om de wanden af te werken met fijnschuurwerk of spackwerk, het zelfde geldt voor de plafonds . Hier vind u wat voorbeelden van wat nou precies wat is.

Spackwerk

Als mensen de woning gespackt willen hebben doen mensen dit vaak omdat het snel klaar is en voordeliger is. Vaak bij nieuwbouw woningen worden de wanden behang klaar opgeleverd, dit doen ze vaak omdat een nieuwbouw woning dik 3 jaar nodig heeft om de werking te ondergaan, daarom word het ook behangklaar opgeleverd, daarom adviseer ik de mensen altijd aan even een paar jaar te wachten met het stukadoren van de wanden, dit omdat de woning nog werkt en dan ontstaan er in veel hoeken scheuren. Daarom adviseer ik de mensen ook vaak om de wanden eerst te gaan sausen en naar een paar jaar de wanden te gaan stukadoren, dit scheelt de klant ook in de portemonnee. Er zijn mensen die toch een afwerking op de wanden willen, dan adviseer ik de mensen eerst spackwerk. Waarom spackwerk? Omdat dit een goedkopere en nette oplossing is.

Sierpleister

Het voordeel van sierpleister is dat je het  in allerlei verschilde structuren en diktes kunt krijgen. Ook kunt u onze sierpleister in alle kleuren krijgen, dit houdt dus in dat u de wand niet meer in de gewenste kleur/kleuren hoeft te sausen. Ook een voordeel van sierpleister is dat het zo hard is dat het ook goed schoon te maken is en moeilijk is te beschadigen.

Fijnschuurwerk

Fijnschuurwerk wordt meestal aangebracht op plafonds, dit is net iets van het strakke af, dit houd in dat in dit gipsproduct een hele fijne zandkorrel zit. Deze zand korrel komt naar voren door dit product af te werken met een gele schuurspons. Door de afwerking met de gele spons krijg je ook een mooie gevlamde afwerking in uw plafond. Zou je deze afwerking gaan sausen, verliest u de vlammende tekeningen, dit is ook de reden waarom ik mensen afraad om te gaan sausen.

Raapwerk/Behangklaar

Als de wanden bestaan uit oud/nieuw metselwerk is het mogelijk om dit te stukadoren, hier word dan ook vaak een dikke mortel op aangebracht en word dit door middel van een rij vlak gemaakt. Dit wordt dan ook vaak afgewerkt als behang/sierpleister klaar.

Decoratie Stucwerk

Tegenwoordig willen mensen geen tegels meer in de badkamer of boven het keuken blad, veel mensen kiezen tegenwoordig voor een betonlook. Het woord zegt het al, je krijgt hierdoor een betonlook uitstraling op uw ondergrond. Dit is dan ook bestemd voor in een badkamer of boven een keukenblad. Als eind resultaat heeft u een mooie strakke uitstraling en is de muur water afstotend en ook nog eens goed schoon te houden. Betonlook kan je krijgen in een aantal kleuren. Wij hebben ook voorbeelden van betonlook in onze showroom!

Restoratie

In oude heren huizen komt het nog vaak voor dat er nog oude ornementen op het plafond  of aan de wand zitten, vaak met verbouwingen zijn deze beschadigt, wij kunnen deze weer netjes repareren. Dit noemen we dan ook restoratie werk.

Buitenstucwerk

Vaak ziet u aan de buitenkant van een woning dat er een plek in de buitengevel zit dat dat ooit is bij gerepareerd met een andere steen of dat er een kozijn is uitgehaald en dat gat moet weer dicht gemetseld worden. Vaak komt het dan ook voor dat exact dezelfde steen niet meer te krijgen is, hierdoor blijft u dan ook altijd het verschil van de stenen zien en blijft u altijd zien dat daar een kozijn heeft gezeten. Ook dit kunnen wij voor u oplossen door de buiten kant van uw woning te stukadoren, dit moet dan wel met een cement gebonden product. Qua afwerking kan er gekozen worden voor een gladde afwerking of een afwerking met sierpleister.

Buiten gevelisolatie

Als u een woning heeft die niet goed aan de binnen kant is geïsoleerd  en u heeft geen zin om alles over de kop te halen zodat de wanden aan de binnenkant geïsoleerd kunnen worden, dan kunnen wij dit voor u doen. Maar dan aan de buiten kant! Er wordt aan de buiten kant van de woning tempex platen geplakt deze zijn te krijgen in verschillende diktes. Deze platen worden dan ook vaak afgewerkt met een sierpleister  zodat de woning er aan de buiten kant weer mooi en strak uit zal zien.

Kelder afdichting

Oudere woningen hebben vaak een kelder maar vaak komt het voor dat de kelders vochtig zijn of dat er grond water naar binnen komt. Vaak is dit met een speciale mortel weer op te lossen zodat de kelder weer droog en bruikbaar is.

Pleisterwerk

Wat is pleisterwerk? Pleisterwerk komt vaak voor bij mensen die houden van een strakke inrichting in hun woning.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw stukwerk!